Indická našlehaná omeleta - Anda dar-behest
("Alena Nouzová aj.: "Variace na kuchyně Orientu", str. 80, Avicena Praha, 1983, indická kuchyně)

Suroviny:
  • 6 vajec
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 3 lžíce cibulové šťávy
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1 paprička chilli
  • 1/2 lžičky soli
  • 20 g tuku


  • Postup přípravy:
    Žloutky rozšleháme s cibulovou šťávou, petrželkou, kurkumou, sekanou papričkou, chilli a solí. Když je směs hladká (můžeme si pomoci např. ručním mixérem), zlehka do ní vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs nalijeme na pomaštěnou pánev a pečeme ve vyhřáté troubě (180°C), až se omeleta zdvihne a ztuhne. Musí však zůstat kyprá. Rychle podáváme!
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]