Balkánský zeleninový salát
(Oldřich Dufek: "Zelenina a ovoce v kuchyni", str. 80, Svépomoc Praha 1989, balkánská kuchaně)

Suroviny
  • 1 salátová okurka
  • 5 rajčat
  • 4 paprikové lusky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje nejlépe olivového
  • sůl a pepř
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky worcesteru
  • 1 lžička hořčice
  • 3 - 4 lžíce octa (podle chuti)
  • 4 natvrdo vařená vejce

    Postup přípravy:
  • Rajčata a okurky omyjeme, okurky oloupáme a obě zeleniny nakrájíme na plátky.
  • Oloupanou cibuli nakrájíme na prstence.
  • nakrájené suroviny vložíme do salátové mísy a přidáme na nudličky nakrájené papriky (bez semen).
  • Vejce rozkrojíme na poloviny, žloutky vyjmeme.
  • Žloutky rozmačkáme vidličkou smícháme s olejem a hořčicí, octem, ososlíme, okořeníme pepřem a ušleháme zálivku.
  • Zálivku nalijeme na zeleninu v míse a lehce promícháme.
  • Při podávání salát posypeme nadrobno pokrájenými bílky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]