Salát ze švestek, pomeranče a dýně
(Recept z časopisu "Naše krásná zahrada", str.54, září 1996)

Suroviny
  • 400 g švestek. odpeckované
  • 300 g dýně, oloupané a nasekané
  • 1 pomeranč, nakrájený
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 3 lžíce jader vlašských ořechů, nasekaných
  • 3 lžíce majonézy
  • 3 lžíce nasekané zelené petrželky
  • sůl a pepř a cukr podle chuti


  • Postup přípravy:
  • Do mísy navrstvíme opláchnuté odpeckované švestky, nasekané dýně a nakrájený pomeranč.
  • Směs zastřikneme citrónovou šťávou, zasypeme sekanými vlašskými ořechy, přidáme majonézu, zelenou petrželku, podle chuti sůl, pepř a cukr.
  • Vše lehce promícháme a podáváme ve skleněných pohárech vyložených salátovými listy nebo ve vydlabané dýni.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]