Tropický salát s lososem
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 21, Velká Británie, 1989)

Suroviny
  • 110 ml základní zálivky SD
  • 225 g konzervovaného nakrájeného ananasu ve vlastní šťávě
  • 1/8 lžičky zázvoru
  • 450 g konzervovaného lososa, scezeného
  • 110 g nasekaných jedlých kaštanů
  • 25 g nakrájené zelené papriky
  • 25 g opečeného sušeného kokosu
    (237 cal/porce)


  • Postup přípravy:
    Připravíme základní zálivku. Osušíme ananas a dáme stranou asi jednu lžíci. V menší misce smícháme 110 ml základní zálivky s odcezenou ananasovou šťávou a zázvorem. Přikryjeme a dáme ochladit. Z lososa odstraníme kůži a kosti a vložíme do větší misky. Přidáme uschované kousky ananasu, kaštany a zelenou papriku. Do směsi s lososem přidáme namíchanou zálivku. Zakryjeme a marinujeme dvě hodiny na chladném místě. Podáváme na listech salátu, posypané opraženým sušeným kokosem (kokosovou moučku opečeme na mělkém plechu při teplotě 180 °C během 5 až 10 minut do slabě hnědé barvy; zamícháme jednou nebo dvakrát).

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]