Salát z krabích prstů
(Ilona Bártová: Rady ptáka Loskutáka, březen 2003)

Suroviny
  • 2 balení krabích prstů
  • celer
  • citrónová kůra a šťáva
  • majonéza
  • sůl a pepř


  • Postup přípravy:
    Krabí prsty necháme v páře, aby změkly. Celer uvaříme a nastrouháme na nudličky. Krabí prsty nakrájíme na kostičky a vše vložíme do mísy společně s celerem. Přidáme majolku a zamícháme. Osolíme, opepříme a dochutíme citrónem. Nakonec přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Před podáváním necháme pár hodin chladit v lednici.

    Odkazy na další recepty v DDK z krabích tyčinek.
  • Pomazánka s krabími tyčinkami uvedená Petrem Novotného. Podobná kombinace krabích tyčinek s celerem, tvarohem a kečupem.
  • "Pomazánka s krabích tyčinek" se šlehačkou, citrónem okyselenáa a majonézou je klasickou pomazánkou s oblibou využívanou jako základ různých jednohubek a obložených chlebíček při různých oslavách.
  • "Krabí salát s kapary" z kuchařky firmy Nowaco s jogurtem, kečupem a ozdobené salátem a rajčetem.

    Poznámka DDK:
    Krabí" tyčinky
    - jsou vyrobeny z filé tresky a aromatizované krabí vůní. Jsou snadno dostupné v našich obchodech a obecně velmi vhodné jako přídavek do studených salátů a pomazánek např. v kombinaci se zeleninou, majonézou, jogurtem a kečupem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]