Rumunský kuřecí salát
(Pavel Žaloudek, České noviny, 2001, balkánská kuchyně)

Suroviny:
  • 200 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa
  • 400 g dušené rýže
  • 1 větší červená paprika
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 1 větší pomeranč
  • 3 stroužky česneku
  • lžíce vinného nebo jablečného octa
  • lžíce panenského olivového nebo slunečnicového oleje
  • šťáva z jednoho citrónu
  • mletý bílý pepř, sůl
    Příloha: chléb, pečivo

    Postup přípravy:
  • Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přidáme vychladlou rýži, na kostky pokrájené papriky a kukuřici.
  • Zalijeme nálevem z octa, oleje, citrónové šťávy, lisovaného česneku, soli a pepře.
  • Nakonec přidáme na malé kousky nakrájený pomeranč.
  • Důkladně promícháme a necháme vychladit.
  • Zdobíme zelenou petrželkou nebo řapíkatým celerem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]