Ovocný kuřecí salát
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, Velká Británie, 1989, str. 18)

Suroviny
  • 220 ml základní zálivky SD
  • 1 lžička kůry z pomeranče
  • 2 lžíce pomerančového džusu
  • 1 menší ananasový meloun
  • 175 g natrhaného špenátu
  • 110 g natrhaného hlávkového salátu
  • 450 g na kostky nakrájeného vařeného kuřete
  • 225 g půlených jahod
  • 110 g celeru nakrájeného na plátky
    (184 cal/porce)

    Postup přípravy:
  • Připravíme základní zálivku, kterou smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, zakryjeme fólií a vychladíme.
  • Mezitím odstraníme semínka z melounu a vyřízneme tvořítkem z jeho dužiny kuličky (asi 450 g).
  • Ve větší míse smícháme kuličky melounu, se špenátem, hlávkovým salátem, kuřecím masem, jahodami a celerem.
  • Směs rozdělíme do šesti nádob a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]