Letní ovocný salát s kuřecím masem
("Slimmers´ Delights", Better Homes and Gardens Books, str. 21, Velká Británie, 1989)

Suroviny
  • 110 ml základní zálivky SD
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky kari prášku
  • 1/8 lžička zázvoru
  • 450 g na kostičky nakrájené uvařeného kuřete
  • 110 g tence nakrájeného celeru
  • 1 lžíce tence nakrájené jarní cibulky
  • 3 středně velké nektarinky
  • 350 g tmavých sladkých třešní
  • 25 g oloupaných pražených mandlí
    (241 cal/porce)

    Postup přípravy:
  • Připravíme novou nebo použijeme již od dříve v mrazničce uchovanou základní zálivku SD.
  • V menší misce smícháme 110 ml základní zálivky s medem, octem, citrónovou šťávou, kari a zázvorem.
  • Nádobu uzavřeme a necháme ochladit.
  • Ve větší misce smícháme kuřecí maso, celer a cibuli, přikryjeme a také ochladíme, ochladíme i nektarinky a třešně.
  • Před podáváním nektarínky odpeckujeme a nakrájíme.
  • Rozpůlíme a odpeckujeme také třešně.
  • Zálivku nalijeme na kuřecí směs, pak vložíme nektarinky, třešně a mandle a podáváme na topinkách.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]