Fazolový salát s klobásou
(Ze zápisníku naší bábinky Veroniky Čermákové z Kyjova)

Suroviny:
  • 300 g fazolí
  • 200 g klobásy
  • 4 vejce natvrdo
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 4 jarní cibulky nebo 2 středně velké cibule
  • pepř a sůl
  • ocet podle chuti
  • 100 g slaniny na kostičky


  • Postup přípravy:
  • Předem namočené fazole uvaříme nadvakrát, nejprve dáme fazole do velkého množství studené vody a vaříme je 30 až 40 minut.
  • Necháme je okapat na cedníku a pak znova vaříme ve vodě doměkka (pozn.: - můžeme použít již uvařené fazole z konzervy).
  • Měkké fazole scedíme, necháme vychladnout a smícháme s okurkami a klobáskou pokrájenými na kolečka.
  • Přidáme cibuli, směs ochutíme solí a pepřem.
  • Vajíčka natvrdo nakrájená na drobné kostičky lehce vmícháme do salátu.
  • Ozdobíme nakrájenou rozškvařenou slaninou. Pojídáme s pečivem nebo opečeným toastovým chlebem aj.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]