Rajčatový salát s okurkami
(Fatima Kempf, Maroko / Švýcarsko: "Home Cooking around the World", Overseas Women´s Club of Bangladore, str. 35, vydáno 1000 výtisků, 1997)

Suroviny
  • 1/2 okurky (délky asi 15 cm)
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 lžíce slunečnicového oleje (nebo jiného)
  • 1 lžíce vinného octa
  • sůl a pepř dle chuti


  • Postup přípravy:
  • Z rajských jablíček i okurky odstraníme slupky a jádra.
  • Nakrájíme je na velmi malé kostečky a přidáme nakrájenou cibuli.
  • Zalijeme zálivkou připravenou smícháním zbývajících surovin (ocet, olej sůl a pepř).
    »"Otevřel jsem ledničku značky Lehel a sáhl po rajských jablíčkách. Byla omytá a voněla. Připravil jsem prkýnko, nůž, cibuli, pepř, olej, sůl. Pokrájel jsem rajčata a cibuli na tenké plátky, smíchal a připravil ostrý nálev, kápl jsem do něho olej, všechno promíchal ve velké keramické misce a pustil se do jídla. Poslední dobou jsem hodně jedl, hodně spal"«

    (Václav Dušek:"Salát z rajských jablíček", Druhý dech, Ústi nad Labem, 1975)
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]