Celerový salát s ananasovým melounem dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", str. 40, české vydání Paseka Litomyšl, 1996)

Suroviny
  • 3 celerová srdíčka
  • 1 malý zralý ananasový meloun
  • 2 lžíce estragonového octa
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 černého mletého pepře
  • 1/4 šálku rybízového želé
  • 1 lžíce sekané pažitky
  • 1/2 lžičky máku
  • 1/2 lžičky koriandru


  • Postup přípravy:
  • Ocet, olej, sůl a pepř dáme do zavařovací sklenice a důkladně protřeseme.
  • Zahřejeme želé a vmícháme je do směsi a hotovou zálivku dáme stranou.
  • Omytý osušený celer nakrájíme na tenké plátky, meloun oloupeme a nakrájíme si na 1,3 cm kostičky.
  • Celer s melounem promícháme v salátové míse a velmi jemně protřeseme se zálivkou.
  • Posypeme pažitkou, mákem, koriandrem a znovu protřeseme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]