Celerový salát s kuřecím masem
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 1999, podle herce Jana Čenského)

Suroviny
  • 5-6 plátků celeru (aby nezhnědly ponoříme je hend do octové vody)
  • 6 žampionů
  • 2 ks kuřecích prsíček (od oběda)
  • 1 okurka
    Na zálivku:
  • křen, citrónová šťáva, majonéza, sůl, cukr, worcester
    Na ozdobení talíře:
  • polníček nebo zelený salát


  • Postup přípravy:
    Celer nastrouháme na nudličky, oloupané žampióny nakrájíme na plátky, kuřecí maso na nudličky a smícháme.
  • Zalijeme křenovou omáčkou.
    Příprava křenové omáčky:
  • Smícháme majonézu, nastrouhaný křen, citrónové šťávy, sůl, cukr a worcesteru.
  • Pak celý talíř vyložíme salátem nebo polníčkem a do jeho středu dáme vychlazenou celerovou směs.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]