Neapolská polévka se sýrem
(Recept ze "Svět kuchyně", č. 39, Radion s. r.o. Havířov, 2002, italská kuchyně)
Neapolská polévka - nás v mžiku přenese do slunné Itálie? Je velmi snadná na přípravu a můžeme ji nabídnout k obědu i ke svačině a navíc je vítaným zdrojem vitamínu A a vápníku. Atmosféru italské kuchyně ještě znásobíme, použijeme-li jako zavářku široké nudle nebo flíčky.
.Neapolská polévka-foto zdrojSuroviny:
  • svazek očištěné polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule apod.)
  • 1 šálek smetany
  • 30 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 100 g tvrdého sýra např. ementálu
  • 3 lžíce nakrájeného kopru
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • sůl podle chuti
    Na zavářku
  • široké nudle nebo flíčky

    Postup přípravy:
  • Polévkovou zeleninu zalijeme čtyřmi sklenicemi vody, povaříme a scedíme.
  • Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou za stálého míchání přidáme do vychladlého zeleninového vývaru.
  • Polévku přivedeme do varu, přidáme mléko, smetanu a nastrouhaný sýr.
  • Před podáváním posypeme koprem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]