Špenátová polévka s vejci
(Z receptáře Veroniky Čermákové, naší bábinky kyjovské, Kyjov)
Suroviny pro 4 porce:1 kostka masoxu250 g zmrazeného špenátusůl a pepřsmetana, podle chuti4 vejce, natvrdo, posekané nahrubo
Na světlou jíšku:20 g másla1 lžíce mouky
Postup přípravy:Z másla a mouky usmahneme v hrnci světlou jíšku, zalijeme vývarem připraveným z horké vody a masoxu. Dobře rozšleháme dohladka a povaříme. Potom do zahuštěného vývaru vložíme zmrazený špenát, osolíme, opepříme podle chuti a povaříme. Nakonec přidáme podle chuti smetanu. Při podávání nejdříve rozdělíme na talíře nahrubo posekaná natvrdo uvařená vejce a zalijeme je připravenou polévkou.
ZPĚT do kapitolyHOME