Smažený hrášek - vložka do polévky
(Maryna Klimenková: "Vaříme zdravě, chutně, a hospodárně, část. Polévky", SZdN, Praha 1960)
Smažený hrášek - je smažená vložka do polévek; snadno ji připravíme ze směsi mléka a vajíčka, kterou kapeme do rozpáleného tuku. Dozlatova usmažené kapičky - křupavé hrášky vkládáme do polévek těsně před podáváním nebo je k polévce přiložíme ve zvláštní misce.
Suroviny:
  • 1 vejce
  • 70 ml mléka
  • 40 g mouky
  • sůl
  • 50 tuku na smažení

    Postup přípravy:
  • Z mouky rozředěné mlékem a vajíčkem umícháme řídké těstíčko.
  • Na pánvi rozpálíme tuk a přes struhadlo prokapeme těstíčko do horkého tuku.
  • V rozpáleném tuku se ihned tvoří malé hrášky.
  • Když jsou do červena usmažené, tak je vybereme a necháme odsát tuk na papírovém ubrousku.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]