Hladká ančka
(Libuše Vlachová: "Krajové hodování", recept z východních Čech, zařazeno do DDK v únoru 2004, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 1 litr vody
  • 250 ml mléka
  • 50 g hladké mouky
  • 250 g hub nebo 2 lžíce sušených hub
  • sůl
  • kmín
  • ocet

    Postup přípravy:
  • Očištěné pokrájené houby vsypeme do 3/4 litru vařící osolené vody, přidáme kmín a vaříme.
  • Po chvilce přilijeme 250 ml vody s rozšlehanou moukou a povaříme.
  • Vejce rozkvedláme v mléce, přilijeme do polévky, rozmícháme a přihřejeme.
  • Polévku okyselíme octem a podáváme s bramborami uvařenými ve slupce.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]