Kyselá fazolová polévka
(Od čtenářky časopisu:"Chatař a chalupář", s. 42, čís. 10, 1996, slovenská kuchyně)
Suroviny:300 g fazolí1,5 litru vody250 g brambor 1 - 2 bobkové listy2 stroužky česneku2 - 3 kuličky pepře2 - 3 kuličky nového koření 200 ml kysané smetany1 vrchovatá lžíce hladké moukyocet podle chutisůl a pepř
Postup přípravy:Fazole namočíme přes noc, pak přidáme koření (bobkový list,pepř, nové koření) a uvaříme fazole do poloměkka.Přidáme pokrájené brambory a dovaříme s fazolemi. Polévku zahustíme moukou rozkvedlanou v kyselé smetaně spolu s červenou paprikou.Povaříme, dochutíme a nakonec přidáme rozetřený česnek.
ZPĚT do kapitolyHOME