Kyselá fazolová polévka
(Od čtenářky časopisu:"Chatař a chalupář", s. 42, čís. 10, 1996, slovenská kuchyně)

Suroviny:
  • 300 g fazolí
  • 1,5 litru vody
  • 250 g brambor
  • 1 - 2 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 - 3 kuličky pepře
  • 2 - 3 kuličky nového koření
  • 200 ml kysané smetany
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • ocet podle chuti
  • sůl a pepř


  • Postup přípravy:
  • Fazole namočíme přes noc, pak přidáme koření (bobkový list,pepř, nové koření) a uvaříme fazole do poloměkka.
  • Přidáme pokrájené brambory a dovaříme s fazolemi. Polévku zahustíme moukou rozkvedlanou v kyselé smetaně spolu s červenou paprikou.
  • Povaříme, dochutíme a nakonec přidáme rozetřený česnek.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]