Polévka "chundelka"
("Prima vařečka", TV Prima, duben 2001)
Suroviny:
1 litr vývaru 120 g hladké mouky400 ml mléka500 g brambor2 vejce1 větší cibule1 lžíce másla sůlpetrželová nať nebo pažitka
Postup přípravy:Oloupané a omyté brambory nastrouháme a necháme chvíli stát.Slijeme z brambor část tekutiny, přidáme jedno vejce a mouku.Umícháme těsto podobně jako na chlupaté knedlíky.Z těsta vykrajujeme malé nočky vkládáme je vroucího osoleného vývaru.Necháme chvíli povařit.Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme do hrnce k uvařeným nočkům.Za stálého míchání vlijeme do hrnce rozkvedlaná vejce.Krátce povaříme, zalijeme horkým mlékem a nakonec přidáme pokrájenou petrželovou nať.
ZPĚT do kapitolyHOME