Kyselačka
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 1 litr vody
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku malých krup
  • sterilovaný nebo čerstvý kopr
  • 3 větší brambory
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl a drcený kmín


  • Postup přípravy:
  • Nejdříve uvaříme kroupy v kuřecím vývaru.
  • Potom přidáme kopr, brambory na kostičky a kmín.
  • Na konec zahustíme kašičkou, kterou si připravíme ze smetany, mouky, a másla.
  • Podáváme s uvařenými vejcem natvrdo a octem, kterými si polévku na talíři dochutíme.
  • Velmi vhodné je před koncem vařením vložit do polévky hrst čerstvých lišek, které polévku chuťově výrazně obohatí.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]