Polévka s růžičkovou kapustou
(Ivan Vodochodský z pořadu "Vaříme" na "Radio Frekvece 1", květen 2003)
Suroviny:20 g sušených hub 2 cibule400 g brambor200 g mrkve800 g růžičkové kapusty 300 g rajčat1 lžíce másla800 g uzeného masaněkolik kuliček pepře a nového koření2 bobkové listy2 lžíce sekané petrželkysůl, pepř a dochucovadlo1 l vývaru ze zeleninového bujónu
Postup přípravy:V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Přidáme posekané uzené maso, brambory a přelijeme vývarem z ze zeleninového bujónu. Vymačkáme přebytečnou vodu z předem namočených hub, nakrájíme je na kousky a dáme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Vaříme asi 15 minut, potom přidáme nakrájenou mrkev s kapustou a vaříme doměkka dalších 15 minut. Přidáme oloupaná rajčata a vaříme ještě asi 5 minut. Z polévky vyjmeme nové koření a bobkový list a dochutíme naším oblíbeným komerčním dohucovadlem a pepřem.
ZPĚT do kapitolyHOME