Krémová polévka s mušlemi
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 100 g másla
  • 30 g mouky
  • 8 stroužků česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 120 ml oleje
  • 2 střední cibule
  • 300 g polévkové zeleniny
  • 1 citrón
  • 750 ml rybího vývaru
  • 500 g mušlí
  • worcester
  • šafrán
  • máta
  • 2 žloutky
  • 250 ml jogurtu
  • čerstvá petrželka
  • mletý bílý pepř a sůl

  • Postup přípravy:
  • Očištěné živé mušle (při poklepu se zavírají) povaříme ve vývaru do otevření.
  • Scedíme a jejich maso vyjmeme ze skořápek.
  • Skořápky si uchováme na ozdobení pokrmu na talíři.
  • Na másle uděláme jíšku, kterou zalijeme vínem a vývarem z mušlí a povaříme 10 minut.
  • Přidáme maso z mušlí a vaříme 3 minuty, dochutíme citrónovou šťávou, worcesterem, solí, pepřem a šafránem.
  • Smícháme žloutek s jemně nasekanou mátou a jogurtem a opatrně vmícháme do polévky a ihned podáváme.
  • Jako ozdobu umístíme na talíře ochucené maso vložené do uschovaných skořápek.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]