Lososový krém s brambory
("Prima vařečka", TV Prima,listopad 2000, Martin Jiskra - kuchař)

Suroviny
  • rybí maso nejlépe z lososa
  • muškátový květ
  • rybí vývar
  • bílý pepř
  • mouku do knedlíčků
  • syrové rybí filé
  • brambory
  • olivový olej
  • smetana do knedlíčků
  • kopr (nemusí být)


  • Postup přípravy:
  • Z části ryby ukrojíme plátky, které osmažíme zvlášť a vložíme je pak celé až do hotové polévky, zbytek ryby nakrájíme na kostičky.
  • Do rybího vývaru přidáme mléko, brambory nakrájené na kostičky a nakonec rybí maso.
  • Po uvaření do měkka oddělíme část brambor až k přídavku do hotové polévky jako vložku spolu se zmíněnými plátky rybího masa.
  • Zbytek rozmixujeme na hustou krémovitou polévku.
    Připrava rybích knedlíčků:
  • Rozsekané rybí filé, vajíčka, trošinku mouky, smetanu a bílý pepř smícháme a pomocí dvou lžiček tvoříme trojhranné nočky.
  • Nočky uvaříme ve vroucí vodě nebo vývaru.
  • Polévku nezahušťujeme moukou, ale rozmixovanými brambory.
  • Když se nám ji nepodaří tímto způsobem zahustit tak, je lepší polévku na správnou viskozitu odvařit.
  • Před podáváním do zahuštěného vývaru vložíme dříve oddělenou část brambor, plátky osmahnutého masa z lososa a naše trojhranné nočky.
  • Můžeme přidat také kopr, smetanu; to záleží na naší chuti.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]