Lososový krém s brambory
("Prima vařečka", TV Prima,listopad 2000, Martin Jiskra - kuchař)
Surovinyrybí maso nejlépe z lososamuškátový květ rybí vývarbílý pepřmouku do knedlíčkůsyrové rybí filébrambory olivový olejsmetana do knedlíčkůkopr (nemusí být)
Postup přípravy: Z části ryby ukrojíme plátky, které osmažíme zvlášť a vložíme je pak celé až do hotové polévky, zbytek ryby nakrájíme na kostičky. Do rybího vývaru přidáme mléko, brambory nakrájené na kostičky a nakonec rybí maso. Po uvaření do měkka oddělíme část brambor až k přídavku do hotové polévky jako vložku spolu se zmíněnými plátky rybího masa. Zbytek rozmixujeme na hustou krémovitou polévku.
Připrava rybích knedlíčků: Rozsekané rybí filé, vajíčka, trošinku mouky, smetanu a bílý pepř smícháme a pomocí dvou lžiček tvoříme trojhranné nočky. Nočky uvaříme ve vroucí vodě nebo vývaru. Polévku nezahušťujeme moukou, ale rozmixovanými brambory. Když se nám ji nepodaří tímto způsobem zahustit tak, je lepší polévku na správnou viskozitu odvařit. Před podáváním do zahuštěného vývaru vložíme dříve oddělenou část brambor, plátky osmahnutého masa z lososa a naše trojhranné nočky. Můžeme přidat také kopr, smetanu; to záleží na naší chuti.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME