Špenátová polévka s krůtím masem a smetanou
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)

Suroviny:
  • 100 g cibule
  • 375 g krůtích řízků
  • 1 - 2 lžíce oleje
  • 60 g rostlinného tuku
  • 60 g hladké mouky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mraženého nebo listového špenátu
  • 1 žloutek
  • sůl a pepř


  • Postup přípravy:
  • Osolená a opepřená krůtí prsa nakrájíme na nudličky a na pánvi zprudka opečeme.
  • Na oleji necháme zesklovatět cibulku, zaprášíme ji moukou.
  • Když zezlátne přilijeme na pánev za stálého míchání vývar.
  • Přidáme víno a 5 minut povaříme.
  • Špenát spolu s masem vložíme do polévky.
  • Žloutek rozkvedláme se smetanou, vlijeme do polévky, krátce povaříme.
  • Dochutíme solí a pepřem a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]