Špenátová polévka s krůtím masem a smetanou
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)
Suroviny: 100 g cibule 375 g krůtích řízků 1 - 2 lžíce oleje 60 g rostlinného tuku 60 g hladké mouky 250 ml suchého bílého vína 250 ml smetany ke šlehání 250 g mraženého nebo listového špenátu 1 žloutek sůl a pepř
Postup přípravy:Osolená a opepřená krůtí prsa nakrájíme na nudličky a na pánvi zprudka opečeme. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, zaprášíme ji moukou. Když zezlátne přilijeme na pánev za stálého míchání vývar. Přidáme víno a 5 minut povaříme. Špenát spolu s masem vložíme do polévky. Žloutek rozkvedláme se smetanou, vlijeme do polévky, krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME