Kuřecí houbová polévka
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001)

Suroviny:
  • 1 kuře
  • 1,5 litrů vody
  • 2 větší cibule, jemně nakrájená
  • 1 pórek, nakrájený
  • sůl
  • glutamát sodný (glutasol) nebi jiné ochucovadlo
  • 4 stroužky česneku, utřené nebo rozmačkané chilli koření
  • 1/2 lžičky tlučeného koriandru
  • 2 lžíce oleje
  • 20 g sušených černých hub (jidášovo ucho)
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 100 g skleněných nudlí
  • 1/2 lžičky zeleného pepře


  • Postup přípravy:
  • Vykuchané, očištěné a opláchnuté kuře vložíme do osolené vody, přidáme půlku cibule a vaříme až je maso měkké.
  • Potom kuře vyjmeme, ochladíme ve studené vodě a vykostíme.
  • Maso nakrájíme na kostičky. kosti dáme zpět do vývaru a ještě asi půl hodiny povaříme a vývar scedíme.
  • Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pórek a chilli a koriandr a scezený vývar.
  • Nakonec do polévky vložíme zvlášť uvařené nabobtnalé černé houby, dochutíme sójovou omáčkou a glutasolem (glutamátem sodným)
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]