"Sči" - ruská polévka
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001, ruská kuchyně)

Suroviny:
  • 150 g vařeného hovězího masa na kostičky
  • 250 g zelí, nakrájeného na čtverečky
  • 1 cibule, drobně nakrájená
  • 1 pórek, na kolečka
  • 2 rajčata, oloupaná na plátky
  • celer a mrkev na plátky
  • 10 g másla
  • 10 g hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • sůl, pepř
  • bobkový list
  • 1 snítky kopru nebo petrželky, drobně nakrájené


  • Postup přípravy:
  • Mrkev a celer, cibuli a pórek vložíme do vařícího vývaru.
  • Přidáme koření a pod pokličkou vaříme na malém plamínku asi 10 minut.
  • Potom vývar procedíme, přidáme nakrájené zelí, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a vaříme asi 5 minut.
  • Polévku zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce povaříme.
  • Kostičky hovězího masa vložíme do polévky.
  • Povaříme dvě minuty, přisolíme a posypeme drobně nakrájeným koprem nebo petrželkou.
    » Kohn potká Schneemanna: "Zrovna jsem potkal jejich paničku, pádila kamsi ukrutně."
    Schneemann na to: "Jo, to vona tak dělá. Chodí už od jara do Dělnického domu na kursy vaření!"
    Kohn uznale: "A tak to ja. To už budou mít doma občas nějaký to pošušňáníčko, co?"
    Schneemann otráveně: "Jo, leda tak kuřinec. Oni se zatím nedostali přes Velkou říjnovou socialistickou revoluci."«
    (Neviditelný pes - Zábava:, "Chechtavej tygr", duben 2011)
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]