Sýrová omáčka guacamolle
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa", str.142, Nakladatelství Columbus Praha, 2000)

Suroviny:
  • 175 g zralého avokáda
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 zralá a tvrdá rajčata jemně pokrájená
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
  • 100 g nízkotučného sýra s bylinkami a česnekem
  • 4 jemně nasekané jarní cibulky
  • několik kapek tabasca
  • sůl a pepř
    Příloha: pečené brambory

    Postup přípravy:
  • Dužinu avokáda rozmačkáme, přidáme citrónovou šťávu a ostatní uvedené přísady a vše dobře promícháme.
  • Brambory upečeme v troubě (asi během 1 a 1/4 hod.) při 200°C a necháme je pak 30 minut vychladnout.
  • Pak brambory po délce rozkrojíme a vyjmeme asi dvě lžíce dužiny, položíme je znova na plech a potřeme olejem, posypeme solí a pepřem.
  • Pečeme dalších 25 minut, až jsou dozlatova zbarvené.
  • Brambory podáváme s miskou omáčky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]