Sýrová rajská omáčka dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání str. 85, Paseka Litomyšl, 1996)
Suroviny:2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 1 a 1/2 šálku ohřáté tučné smetany 100 g sýra typu "fontina" (italský tvrdý sýr z kravského mléka)2 žloutky1/2 šálku rajského protlaku1 1/2 lžičky soli2 dávky mletého pepře pár kapek tabasca (podle chuti)
Příloha: rýži, maso
Postup přípravy:Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a zasmažíme na mírném ohni tři minuty.Za stálého míchání postupně přiléváme teplou smetanu.Sýr nakrájíme na kostičky a po troškách přidáváme do omáčky. Když se všechen sýr rozpustí, odstavíme omáčku z plotny.Žloutky rozšleháme s trochou omáčky a vlijeme do pánve. Pánev vrátíme zpět na mírný oheň a dobře mícháme, až do zhoustnutí.Pak přidáme rajský protlak a za stálého míchání necháme přejít varem.Osolíme, opepříme a můžeme přiostřit omáčkou tabasco.
ZPĚT do kapitolyHOME