Sýrová omáčka dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání str. 123, Paseka Litomyšl, 1996)
Suroviny:3/4 šálku nastrouhaného vermontského sýru typu čedar 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky1 1/2 šálku nízkotučné smetanypár zrnek cayennského pepře 1 lžíce citrónové šťávy1 lžička rajského protlaku 2 lžíce suchého sherry (podle chuti, třeba i víc)
Příloha: kukuřičné placky
Postup přípravy:V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a usmažíme jíšku. Za stálého šlehání přiléváme smetanu, až omáčka dosáhne správné hustoty. Ochutíme cayennským pepřem a citrónovou šťávou.Přisypeme sýr a mícháme dokud se nerozpustí. Přidáme protlak a když je omáčka pěkně růžová přilijeme sherry.Podáváme např. s kukuřičnými plackami Nero Wolfe
ZPĚT do kapitolyHOME