Sýrová omáčka dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání str. 123, Paseka Litomyšl, 1996)

Suroviny:
  • 3/4 šálku nastrouhaného vermontského sýru typu čedar
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 1/2 šálku nízkotučné smetany
  • pár zrnek cayennského pepře
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 2 lžíce suchého sherry (podle chuti, třeba i víc)
    Příloha: kukuřičné placky

    Postup přípravy:
  • V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a usmažíme jíšku. Za stálého šlehání přiléváme smetanu, až omáčka dosáhne správné hustoty.
  • Ochutíme cayennským pepřem a citrónovou šťávou.
  • Přisypeme sýr a mícháme dokud se nerozpustí.
  • Přidáme protlak a když je omáčka pěkně růžová přilijeme sherry.
  • Podáváme např. s kukuřičnými plackami Nero Wolfe

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]