Dietní chřestová omáčka Elizabeth Taylorové
(Elizabeth Taylorová: "Elizabeth radí jak zhubnout a být krásná", str. 175, Ikar Bratislava 1991)

Suroviny pro jednu porci:
  • 220 g čerstvého chřestu
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru nebo hovězího bujónu
  • 1 lžička nízkotučné kyselé smetany nebo jogurtu ("light")
  • sůl a pepř (případně náhražka soli)
    Příloha: rybí nebo kuřecí maso

    Postup přípravy:
  • Tuhé konce chřestu odkrojíme.
  • Zbylý oloupaný chřest nakrájíme na kousky 2,5 cm dlouhé a necháme je vařit v mírně bublajícím kuřecím vývaru nebo bujónu dokud nezměknou.
  • Pak necháme mírně vychladnout, vložíme do mixéru, přidáme kyselou smetanu nebo jogurt a vše důkladně rozmixujeme.
  • Podle chuti osolíme a opepříme.
  • Podáváme k vařenému nebo dušenému kuřecímu či rybímu masu.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]