Bílá cibulová omáčka
(Recept ze "Svět kuchyně", č. 39, Radion s. r.o. Havířov, 2002, francouzská kuchyně)Bílá cibulová omáčka - je velmi jednoduchá na přípravu, ale o to výbornější je k vařeným vejcím a pečenému masu.
Suroviny pro 3 osoby:
200 g cibule, nakrájená30 g másla30 g hladké mouky150-250 ml masového nebo zeleninového vývaru1/2 šálku smetany1 stroužek česneku1 žloutek (není nutný)1 špetka soli a pepře1 špetka cukru
Příloha: vařená vejce, různá pečená masa - drůbeží, rybí, hovězí, vepřové aj.
Postup přípravy:Nakrájenou cibuli vložíme do hrnce přidáme máslo, zalijeme 250 ml vařící vody a uvaříme doměkka.Pak cibuli společně s vývarem propasírujeme přes síto (- případně pořádně rozmixujeme a procedíme).Mouku rozmícháme ve vývaru s propasírovanou (scezenou) cibulí a provaříme.Do směsi vmícháme smetanu, dochutíme solí, případně pepřem a cukrem. Omáčka musí být hustá.Do omáčky můžeme také přidat čerstvý žloutek.
ZPĚT do kapitolyHOME