Kyselá omáčka dle Nero Wolfe
(Rex Stout a redakce Viking Press "Kuchařka Nero Wolfe", české vydání str.32, Paseka Litomyšl, 1996)

Suroviny:
  • 1 šálek kyselé smetany
  • 1/4 šálku křenu
  • 1 lžička sekané kadeřavé petrželky(nebo řeřichy)
  • 1 lžíce kaparů naložených ve 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 10 dkg žampiónů
  • 2 lžíce másla

  • Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Kyselou smetanu smícháme v hlubší míse s křenem, petrželkou, a osušenými kapary.
  • Očištěné a na plátky nakrájené houby opražíme na másle, vyjmeme, necháme okapat a vložíme do omáčky.
    »Australská tisková agentura AAP zveřejnila přehled nejbizarnějších stesků, s nimiž se zaměstnanci cestovních kanceláří setkávají. Jeden z delegátů například dostal stížnost turisty, jenž s novomanželkou vyrazil do Afriky. U jednoho z proslulých zvířecích napajedel ovšem spatřil viditelně vzrušeného slona, což mu "zkazilo svatební cestu, protože si začal připadat nedostatečně vybavený". Jako maličkost se v porovnání s tím jeví stížnost jiného návštěvníka hotelu, kterému vadilo, že jeho polévka je příliš hustá a silná, než mu delegát vysvětlil, že si omylem nabral omáčku.«
    (Novinky.cz, 10. 11. 2008, - SYDNEY
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]