Švýcarský fazolový hrnec
(Lea Filipová aj.:"Luštěniny", str. 21, edice "Lotos", MONA Praha, 1989, švýcarská kuchyně)
Suroviny pro 6-8 osob:
200 g fazolí, předem namočené80 g uzeného bůčku, nakrájeného na kostičky200 g brambor, očištěných, na kostičky1/2 sáčku zmrazené zeleninové směsi1 cukýna (tykev, cuketa), na plátky400 g rajčat, oloupaná,pokrájená1 kostka masoxu Knorrkoření: celý pepř, nové koření, tymián, bobkový listsůl2 stroužky česneku, na plátkysaturejka, jemně usekaná
Příloha: nakrájená klobáska, chléb
Postup přípravy:Přebrané, propláchnuté a namočené fazole uvaříme do téměř doměkka, před dovařením.Přidáme koření.Bůček osmahneme, doplníme zeleninou, kostičkami brambor, plátky cukýny, pokrájenými oloupanými rajčaty.Přidáme kostku masoxu, zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka.Z uvařených fazolí vyjmeme koření, přidáme je k masu se zeleninou, vše ochutíme česnekem a saturejkou. Pokrm má charakter vydatné polévky. Můžeme ho podávat navíc s nakrájenou klobásou či párkem a s chlebem.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME