Švýcarský fazolový hrnec
(Lea Filipová aj.:"Luštěniny", str. 21, edice "Lotos", MONA Praha, 1989, švýcarská kuchyně)

Suroviny pro 6-8 osob:
  • 200 g fazolí, předem namočené
  • 80 g uzeného bůčku, nakrájeného na kostičky
  • 200 g brambor, očištěných, na kostičky
  • 1/2 sáčku zmrazené zeleninové směsi
  • 1 cukýna (tykev, cuketa), na plátky
  • 400 g rajčat, oloupaná,pokrájená
  • 1 kostka masoxu Knorr
  • koření: celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list
  • sůl
  • 2 stroužky česneku, na plátky
  • saturejka, jemně usekaná
    Příloha: nakrájená klobáska, chléb

    Postup přípravy:
  • Přebrané, propláchnuté a namočené fazole uvaříme do téměř doměkka, před dovařením.
  • Přidáme koření.
  • Bůček osmahneme, doplníme zeleninou, kostičkami brambor, plátky cukýny, pokrájenými oloupanými rajčaty.
  • Přidáme kostku masoxu, zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka.
  • Z uvařených fazolí vyjmeme koření, přidáme je k masu se zeleninou, vše ochutíme česnekem a saturejkou.
  • Pokrm má charakter vydatné polévky. Můžeme ho podávat navíc s nakrájenou klobásou či párkem a s chlebem.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]