Ruský fazolový hrnec
(Lea Filipová aj.:"Luštěniny", str. 21, edice "Lotos", MONA Praha, 1989, ruská kuchyně)

Suroviny pro 6-8 osob:
  • 200 g fazolí, předem namočené
  • 400 g hovězího masa, nakrájeného na kousky
  • 60 g másla
  • 2 cibule, nadrobno
  • 2 mrkve, na kostičky
  • 2 bílé ředkve, na kolečka
  • 100 g vlasových nudlí
  • 150 ml smetany
  • 1 žloutek
  • sůl
  • kopr, jemně nakrájený

  • Příloha: chléb

    Postup přípravy:
  • Přebrané, propláchnuté a namočené fazole uvaříme do měkka.
  • Opláchnuté maso nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka.
  • Na másle osmahneme cibuli a zeleninu (mrkev a ředkev) a přidáme ji do hrnce k masu a spolu ještě vaříme až je zelenina chrupavá a maso měkké.
  • Mezitím zvlášť ve slané vodě uvaříme nudle, scedíme je a vložíme také do hrnce k zelenině a masu.
  • Ještě přidáme uvařené fazole a ve smetaně rozšlehaný žloutek, již nevaříme, jen posypeme nakrájeným koprem.
  • Pokrm má charakter vydatné husté polévky.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]