Kuřecí křidélka s mandarinkovým salátem
(Z časopisu "Svět kuchyně", vydávaval Radian s.r.o. Havířov-Podlesí, 2001)
Kuřecí křidélka - jsou dnes levnou surovinou a přitom je lze připravit jednoduše, přitom ale jako nevšední pochoutku. Podáváme je s mandarinkovým salátem zásadně čerstvá současně s bílým pečivem. Jedna porce obsahuje 290 kcal, obsah tuku je relativně nízký a přitom získáme ještě zdroj vitamínu C, PP a fosforu.
KuřecíSuroviny pro 4 osoby:
  • 8 kuřecích křidélek
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 vejce
  • 50 g pražených mandlových lupínků
  • 3 lžíce oleje
  • 4 mandarinky
  • 100 ml kysané smetany
  • 2 lžíce viného octa
  • špetka cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • několik listů hlávkového salátu, promytých a natrhaných.

    Pracovní postup:
  • Křídélka omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, posypeme solí, pepřem a paprikou.
  • Vejce rozkvedláme a do nich nejprve namáčíme křidélka a pak je obalujeme v mandlových lupíncích
  • Mezitím na pánvi rozpálíme olej a křidélka na něm osmažíme dozlatova.
  • Listy z hlávkového salátu omyjeme a roztrháme na menší kousky.
  • Madarinky oloupeme, rozdělíme na dílky a smícháme se salátem.
  • Smetanu smícháme s octem a dochutíme solí, pepřem a cukrem, jako zálivku.
  • Mandarinkový salát narovnáme na talíře a polijeme smetanovou zálivkou a na salát rozložíme smažená kuřecí křidélka; podáváme.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]