Kuřecí křidélka s mandarinkovým salátem
(Z časopisu "Svět kuchyně", vydávaval Radian s.r.o. Havířov-Podlesí, 2001)Kuřecí křidélka - jsou dnes levnou surovinou a přitom je lze připravit jednoduše, přitom ale jako nevšední pochoutku. Podáváme je s mandarinkovým salátem zásadně čerstvá současně s bílým pečivem. Jedna porce obsahuje 290 kcal, obsah tuku je relativně nízký a přitom získáme ještě zdroj vitamínu C, PP a fosforu.
Suroviny pro 4 osoby:8 kuřecích křidélek1 lžička sladké papriky1 vejce50 g pražených mandlových lupínků3 lžíce oleje4 mandarinky100 ml kysané smetany2 lžíce viného octašpetka cukrusůl a pepř podle chutiněkolik listů hlávkového salátu, promytých a natrhaných.
Pracovní postup:Křídélka omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, posypeme solí, pepřem a paprikou.Vejce rozkvedláme a do nich nejprve namáčíme křidélka a pak je obalujeme v mandlových lupíncíchMezitím na pánvi rozpálíme olej a křidélka na něm osmažíme dozlatova.Listy z hlávkového salátu omyjeme a roztrháme na menší kousky.Madarinky oloupeme, rozdělíme na dílky a smícháme se salátem.Smetanu smícháme s octem a dochutíme solí, pepřem a cukrem, jako zálivku.Mandarinkový salát narovnáme na talíře a polijeme smetanovou zálivkou a na salát rozložíme smažená kuřecí křidélka; podáváme.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME