Kuře po řimsku
(Jo-Anne Cox a Elizabeth Towers: 1000 klasických receptů z celého světa", Columbus Praha 2000)
Kuře dušené po řimsku - je klasickým římským pokrmem a ideálním lehkým jídlem. Je stejně dobrý studený a lze jej brát sebou na pikniky a podávat s chlebem namáčeným do šťávy.
Suroviny pro 4 osoby:4 žíce olivového oleje
  • 6 porcí kuřete
  • 2 stroužky česneku rozetřeného s 1 lžičkou soli
  • 1 velká pokrájená červená cibule
  • 4 velké papriky (červené, zelené a žluté) zbavené semen a pokrájené na proužky
  • 1/2 dávky rajčatové základní omáčky (2-3 lžíce protlaku)
  • 300 ml horkého kuřecího vývaru
  • 2 snítky čerstvé majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

    Pracovní postup:
  • Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmažíme porce kuřete ze všech stran dohněda.
  • Porce kuřete pak vyjmeme a dáme stranou.
  • Do hrnce přidáme zbývající olej a osmažíme na něm cibuli a opatrně i česnek dozlatova.
  • Přidáme papriky, olivy a rajčatovou omáčku (protlak) a za občasného míchání vše podusíme.
  • Zpět do hrnce dáme porce kuřete, přidáme vývar a majoránku.
  • Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 45 minut nebo dokud kuře nezměkne.
  • Podle chuti osolíme a opepříme a podáváme s čerstvým chlebem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]