Když je rýže téměř uvařená tekutina je vstřebaná, kuře je měkké, přidáme hromady a hromady vypraných škeblí a zakryjeme. Asi tak za dvacet minut přidáme malé škeble, trochu slávek, a jednu z velkých specialit tady z okolí: malé škeble, které se jmenují "almecas". Velice často se prodávají v tapas (barech). Teď přidáme zelený hrášek. V této fázi se také může přidat sůl, ale není ji třeba příliš mnoho, protože samotné mořské plody jsou dost slané. A opět dáme zpátky poklici. Je to hotové, když se škeble nebo slávky otevřou. Paela chutná tak dobře jak vypadá. |
A nyní ta zábavná část. Přidáme do výpeku po humrech tuhle čokoládu. Je to 70 % ní čokoláda, přesněji 74%. Je tmavá a neslazená, pak ještě kapku sherry, kapku pomerančové šťávy, zahustíme a obohatíme to kouskem másla. Dále přidáme trochu petržele a trochu chilli papriček. Potom ty půlky humrů jednoduše přelijeme. Nakonec přidáme rýži uvařenou v šafránu, Dali jsem do ní také pražené piniové oříšky, mandle a hrozinky. |