Tak to je naše směs a ještě do toho přisypeme čerstvě nakrájený parmezánu. A na závěr vydlabané cukety a lilky nadijeme touto směsí. Naklademe na plech, je to takhle jednoduché. No tak a nakonec přijde podlití kuřecím vývarem. Tenhle pro nás poctivě připravil místní kuchař, ale kostka kuřecího vývaru nám bude doma také stačit a nebudeme pak přidávat do žádné z těchto věcí sůl. Pěkně to na plechu podlijeme a na to všechno pěkně přidáme olivový olej. Nakonec všechno zapečeme v rozpálené troubě. |
V jiné pánvi osmažíme trochu hub v olivovém oleji s máslem okořeněném hrubou solí, česnekem a čerstvým tymiánem. Necháme to několik minut smažit. Mezitím se vyvařila voda s červené pražmy a tak vmícháme trochu másla. K bramborám jsme teď přidali připravené houby, česnek a tymián. Teď tam dáme ještě malé cibulky, které se vařily v malém množství vody s cukrem a máslem. A jak se budou vařit dál v cukru a máslu, tak se voda vyvaří a máslo s cukrem na nich udělá glazuru. Budou pěkně do zlatohněda. V této fázi je táto omáčka téměř připravená. Ještě přidáme kapku olivového oleje. Konec konců jsme na jihu Francie a máme tu nějaké olivy z Nice, které tam dáme. Tohle bude omáčka pro naší rybu, až nadejde čas ji na závěr ozdobit. |