Smažené kuře plněné sýrem a pistáciovými oříšky s pomerančovou omáčkou Naklepeme kuřecí prsa tence jako na řízek. Úplně první co uděláme, že ho naplníme pistáciovými oříšky, populárními v této oblasti a opět přidáme nezbytné ingredience turecké kuchyně: čerstvou mátu a místní sýr. Je to druh velmi rychle tavitelného sýra. Pak to trochu zabalíme jako závitek, zpevníme ho dřevěným párátkem, obalíme v troše mouky, oklepeme a vhodíme na rozpálenou pánev, kde se už v oleji smaží předtím připravené závitky. Teď závitky flambujeme troškou rakije, abych jídlu přidali ostrost. Pak přidáme do pánve s rakijí trochu kešu oříšků, máslo, olivový olej a trochu to osmahneme. Nakonec přidáme dílky pomeranče a ještě také trochu pomerančové šťávy. Potom to necháme jemně podusit - asi deset minut a vyndáme kousky kuřete. Tak na pánvi zůstala je výborná šťáva z kuřete, pomerančové šťávy, rakije a k tomu přidáme trochu másla. Teď to jemně šleháme, aby se všechno zahustilo a abychom měli nádhernou krémovitou ovocnou orientální omáčku. |