Chobotnice s cibulkami a rajčatovou šťávou Nejprve nakrájíme chobotnice na kousky vložíme do naprosto suchého hrnce a zahřejeme, aby pustily vodu. Takže teď jsou suché, nedovařené, ale všechna voda je pryč. Tady máme pánev s olivovým olejem, na kterém všechno vteřinku dvě osmahneme. Nyní přidáme mladé cibulky a zamícháme je v olivovém oleji. Teď tam přijde kapka octa, červeného nebo bílého vína, to je jedno. Tak přilijeme trochu červeného vína, přidáme rajčatovou šťávu, pak česnek, nasekanou petržel, bobkový list, drcený pepř a trochu soli. Přiklopíme poklicí a dáme povařit vše asi 40 minut. Už předtím si upečeme celé červené papriky, úplně nasucho ve velice horké troubě až jsou spálené. Vyndáme je ven a když vychladnou oloupeme jim slupku a vyndáme jádra. Nakrájíme je na proužky a potřeme česnekem. Teď když do toho přidáme ještě špetku petržele nebo koriandru, trochu citrónové šťávy, olivového oleje a necháme to asi 2 až 3 hodiny vychladit, slibuji vám, že z toho budete cítit nádhernou spálenou chuť červené papriky, šťavnatost citrónu a uklidňující chuť olivového oleje. Přidáme ještě koupené naložené chilli papričky s mrkvičkou a květákem naložené v octě; velice řecká záležitost. |