Příloha Dadalovy kuchařky

Edouard de Pomian: Radio Cuisine
(Ukázky z knihy "Veselé umění kuchařské", přeložil Dr. Ivo Suchánek, 1937)

ROZLOUČENÍ S POSLUCHAČI

Edouard Pozerski PomianeDvacet let! To bude v roce 1958!
Tehdy možná už se nebudou zavařeniny ani dělat. Za dvacet let vám bude již jiný, ale samozřejmě také tlustý gastronom vyprávět o různých přípravách dobrých jídel. Ale jestliže jste mě dnes, v roce 1938, mohli slyšet v rádiu na dálku 3 000 kilometrů, za dvacet let v roce 1958, to bude docela jinak - to možná stisknete tlačítko a ucítíte na jazyku prostřednictvím telegustace chuť jídel, která bude na druhém konci světa před kamerou připravovat jiný přednášející (ale doufám taky tlustý) gastronom. Ladítkem si nastavíte intenzitu chuti jako dnes hlasitost rozhlasu.
No a pak stačí spolknout pilulku nějakého uhličitanu, aby se takové jídlo z materializovalo.
A co bude koncem tisíciletí? Třeba se už vařit nebude, budete jen otvírat konzervy a kupovat pytlíky s hotovými polévkami, které vám bude dodávat nějaká obrovská továrna. Tehdy však bohužel - nebo spíše bohudík - nebudu mezi vámi.
Bon apetit!

nahoru
ZPĚT do "Radio Cuisin"
HOME

[CNW:Counter]