Jogurtový závin s jablky
(Zaslal Radim Witosz, recept z kalendáře, 2002)

Suroviny:
Na těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g pokrmového tuku (Hera)
  • 1 vejce
  • 1 bílý jogurt
  • vejce na potření
    Na náplň:
  • osmažená strouhanka
  • na plátky nakrájená jablka
  • cukr
  • skořice
  • rozinky namočené v rumu
  • nasekané ořechy

    Postup přípravy:
  • Z uvedených surovin na zpracujeme hladké těsto a necháme je 30 min odpočinout.
  • Pak těsto rozválíme na placku, povrch posypeme strouhankou, poklademe jablky, osladíme, posypeme rozinkami a ořechy a nakonec ještě cukrem a strouhankou.
  • Těsto zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě nejdřív prudce, později mírněji pečeme.
  • Po upečení již vychladlý závin pocukrujeme a nakrájíme na porce.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]