Jahodové knedlíky
(Z receptáře bábinky kyjovské, Kyjov-Buchlovice, Jižní Morava)
Suroviny:
Na těsto:300 g tvarohu150 g hrubé moukyvejcesůl600 g čerstvých jahod
Na posypání a dochucerní:100g tvrdého tvarohumoučkový cukr3 lžíce rozpuštěného másla
Postup přípravy:Prolisovaný tvaroh smícháme s prosátou moukou, vejcem, solí a vypracujeme těsto. Na moukou posypaném vále je dobře vyválíme a rozdělíme na dva díly. Vytvoříme z plátů čtverce, do kterých vložíme jahody, dobře zabalíme, uzavřeme.Vhodíme do vařící osolené vody asi na 5 minut, pak vyjmeme, roztrhneme vidličkou a necháme okapat.Posypeme strouhaným tvarohem a poléváme máslem; ihned podáváme.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME