BeBe řezy nepečené
(Z receptáře Marušky Čermákové, Kralupy, 1980)

Bebe řezy - ilustrační obrázekSuroviny:
  • 2 balíčky sušenek "BeBe Opavia" (vybereme podle naší chuti - jemné, mléčné, kakaové)
  • 350 ml vody
  • 1 vanilkový puding
  • 5 lžic cukru
  • 180 g másla
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 žloutek

    Postup přípravy:
    Ve vodě uvaříme puding s přídavkem cukru, po jeho vychlazení přimícháme máslo se žloutkem a zhotovíme hladký krém.
  • Krém rozdělíme na dvě poloviny a do jedné poloviny zamícháme kakao.
  • Pak mažeme sušenky střídavě světlým a tmavým krémem a klademe je na sebe.
  • Po vytvoření složeného korpusu ho zabalíme do alobalu a necháme v lednici rozležet a ztuhnout.
  • Pak celý povrch potřeme zbylou nádivkou a posypeme kakaem.

    BeBe řezy kombinované
    (Kamila Kroupová, Brno 2001)
    Suroviny:
  • 2-3 balíčky sušenek "BeBe Opavia" (vybereme podle naší chuti - jemné, mléčné, kakaové)
    Na piškotové těsto:
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
    Na krém:
  • 1 litr mléka
  • 3 vanilkové pudingy
  • cukr
  • 150 g másla
    Na polevu:
  • 250 g cukru
  • 100g másla
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 3 lžíce rumu
  • 2 lžíce horké vody

    Postup přípravy:
  • Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, promícháme s moukou s předem vmíchaným práškem do pečiva.
  • Upečeme piškot na vymazaném a vysypaném plechu asi při 180°C.
  • Na upečený piškot natřeme horký krém.
    Krém připravíme
  • Jako puding podle návodu na sáčku z mléka a cukru (dáme podle chuti), do kterého nakonec zašleháme máslo.
  • Do h o r k é h o krému rozetřeného na povrchu upečeného piškotu naklademe vybraný druh sušenek.
  • Sušenky obdélníkového tvaru klademe těsně vedle sebe až pokryjeme celý povrch.
  • Nakonec pokryjeme kakaovou polevou, necháme zchladnout, rozležet v chladu a můžeme podáváme jako řezy.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]