Ovocné želé s citrónovou meduňkou
(Fritz Faitl: "Chutná vegetariánská kuchyně", str 158, Neografie Martin, 1991)

OvocnáSuroviny:
  • 100 g jahod
  • 100 g rybízu
  • 100 g malin
  • 100 g ostružin
  • 1 šálek bílého vína
  • 2 šálky pomerančové šťávy
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 4 plátky bílé želatiny
  • 4 plátky červené želatiny
  • 1 svazek citrónové meduňky
  • 1 šálek smetany

    Postup přípravy
  • Ovoce přebereme, omyjeme a dáme do nádoby společně s bílým vínem a pomerančovou šťávou.
  • Na sporáku necháme kapalnou směs jednou vzkypět a osladíme vanilkovým cukrem a medem.
  • Přidáme nanbobtnalé plátky želatiny a necháme je rozpustit.
  • Viskózní, ale kapalnou želatinovou směs nalijeme do pohárku.
  • Posypeme najemno nakrájenou citrónovou meduňkou a necháme v chladničce vychladit.
  • Navychladlé žele s ovocem navršíme šlehačku a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]