Ainsleyho grilované medové ovoce s mandlemi
(Ainsley Hariott: "Ainsley´s Big Cook Out", pro DDK upraveno podle televizního seriál BBC Birmigham, 1999)
Suroviny:100 g mandlí25 g másla25 g cukruovoce: broskve nebo nektarinky, jahody aj.2 lžíce meduzakysaná smetana1 celá vanilka (lusk)Pomůcka: alobal
Postup přípravy:Na dvojitou vrstvu alobalu nasypeme 100 g mandlí, přidáme krupicový cukr a máslo.Alobal přehneme do tvaru více méně uzavřené misky a tu položíme na 20 - 25 minut na gril, dokud se máslo a cukr nerozpustí na karamelovou hmotu.Ovoce napíchneme střídavě na grilovací jehlici nebo na namočený bambusový špíz (jahody, nektarinky aj.). Ovoce polijeme medem a položíme na pár minut na rožeň nad žhnoucí uhlí.Mezitím rozřízneme tobolku vanilky, vyškrábneme semínka a smícháme je se zakysanou smetanou.Když je mandlová karamelová směs tuhá, nahrubo ji nakrájíme ostrým nožem.Servírujeme: na talíř nalijeme vanilkovou smetanu, položíme na ní ovocně špízy, které posypeme mandlovou směsí.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME