Ainsleyho grilované medové ovoce s mandlemi
(Ainsley Hariott: "Ainsley´s Big Cook Out", pro DDK upraveno podle televizního seriál BBC Birmigham, 1999)

Suroviny:
  • 100 g mandlí
  • 25 g másla
  • 25 g cukru
  • ovoce: broskve nebo nektarinky, jahody aj.
  • 2 lžíce medu
  • zakysaná smetana
  • 1 celá vanilka (lusk)
  • Pomůcka: alobal

    Postup přípravy:
  • Na dvojitou vrstvu alobalu nasypeme 100 g mandlí, přidáme krupicový cukr a máslo.
  • Alobal přehneme do tvaru více méně uzavřené misky a tu položíme na 20 - 25 minut na gril, dokud se máslo a cukr nerozpustí na karamelovou hmotu.
  • Ovoce napíchneme střídavě na grilovací jehlici nebo na namočený bambusový špíz (jahody, nektarinky aj.).
  • Ovoce polijeme medem a položíme na pár minut na rožeň nad žhnoucí uhlí.
  • Mezitím rozřízneme tobolku vanilky, vyškrábneme semínka a smícháme je se zakysanou smetanou.
  • Když je mandlová karamelová směs tuhá, nahrubo ji nakrájíme ostrým nožem.
  • Servírujeme: na talíř nalijeme vanilkovou smetanu, položíme na ní ovocně špízy, které posypeme mandlovou směsí.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]