Jahodový dort - nepečený
(Ivan Vodochodský, Pavlína Berzsiová aj.: "Tescoma s chutí 2011", kalendář receptů z pořadu TV NOVA rok 2011).Nepečený jahodový dort - foto zdrojSuroviny:
Na nepečený korpus:
  • 1/2 balíčku dětských piškotů (120 g)
  • 4 lžíce mléka
  • 80g másla
    Na náplň:
  • 100 g jahodového džemu
  • 1/2 balíčku dětských piškotů (120 g)
  • 800 ml mléka
  • 120 g krupicového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
  • 150 g jahod
    Na dohotovení:
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • jahody na zdobení

    Postup přípravy:
  • Piškoty rozdrtíme, provlhčíke mlékem a smícháme s máslem.
  • Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem.
  • Na dno rozmačkáme připravenou směs s piškotů a másla a potřeme ji polovinou džemu.
  • Zbylé piškoty potřemem džemem s a slepíme vždy dva k sobě.
  • Z mléka cukru a pudinkového prášku uvaříme hustým krém.
  • Na nepečený korpus střídavě vršíme pudink, na plátky nakrájené jahody a slepené piškoty.
  • Zakončíme vrstvou pudinku a dert uložíme do chladničky ztuhnout nejméně na dvě hodiny.
  • Pak povrch dortu ozdnbíme vyšlehanou šlehačkou a jahodami.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]