Šlehačková bábovka dle Kamilky
(Recept od Kamilky Kroupové BC., Brno, březen 2001)

Suroviny:
  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g mletého cukru
  • 4 vejce
  • 1 šlehačka


  • Postup přípravy:
  • Ve větší míse promícháme mouku, mletý cukr a prášek.
  • V jiné menší misce rozmícháme vajíčka se smetanou a vmícháme do moučné směsi.
  • Trochu těsta si oddělíme a obarvíme kakaem.
  • Neobarvené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
  • Nahoru na bílé těsto ve formě nalijeme obarvené těsto.
  • Pomocí špejle nebo jehlice je částečně vmícháme do bílé hmoty, aby po upečení se projevilo na řezech hezké mramorování.
  • Upečeme při 180 °C asi za 25 - 35 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]