Šlehačková bábovka dle Kamilky
(Recept od Kamilky Kroupové BC., Brno, březen 2001)
Suroviny:250 g hladké mouky1 prášek do pečiva200 g mletého cukru4 vejce1 šlehačka
Postup přípravy:Ve větší míse promícháme mouku, mletý cukr a prášek.V jiné menší misce rozmícháme vajíčka se smetanou a vmícháme do moučné směsi.Trochu těsta si oddělíme a obarvíme kakaem.Neobarvené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Nahoru na bílé těsto ve formě nalijeme obarvené těsto.Pomocí špejle nebo jehlice je částečně vmícháme do bílé hmoty, aby po upečení se projevilo na řezech hezké mramorování.Upečeme při 180 °C asi za 25 - 35 minut.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME