Švédská královská hovězí pečeně
(Recept z magazinu pro zákazníky Albert: "S vlastním receptem do EU", 2004, švédská kuchyně)

Suroviny:
  • 500 g zadního hovězího
  • 50 g slaniny, na klínky
  • 2 cibule, na kolečka
  • olej
  • sůl
  • nové koření
  • mletý a celý pepř
  • 1 lžíce brandy
  • ocet
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml smetany
  • 1 lžíce sardelové pasty

    Postup přípravy:
  • Maso protkneme klíny slaniny, posypeme kořením a zprudka ze všech stran opečeme.
  • Přendáme je na pekáček, podlijeme vodou, přidáme cukr, trochu brandy a kolečka cibule.
  • Pečeme v troubě asi 60 minut při 180 °C.
  • Očištěnou kořenovou zeleninu uvaříme vcelku zvlášť a použijeme až při podávání.
  • Ve smetaně rozkvedláme mouku, přidáme ji do výpeku z masa a krátce povaříme.
  • Nakonec do omáčky vmícháme sardelovou pastu, omáčku propasírujeme, okořeníme a okyselíme.
  • Podáváme s brambory, obložené vařenou nakrájenou zeleninou a ozdobené zelenou petrželkou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]