Švédská královská hovězí pečeně
(Recept z magazinu pro zákazníky Albert: "S vlastním receptem do EU", 2004, švédská kuchyně)
Suroviny:500 g zadního hovězího50 g slaniny, na klínky2 cibule, na kolečkaolejsůlnové kořenímletý a celý pepř1 lžíce brandyocet1 lžíce hladké mouky150 ml smetany1 lžíce sardelové pasty
Postup přípravy:Maso protkneme klíny slaniny, posypeme kořením a zprudka ze všech stran opečeme.Přendáme je na pekáček, podlijeme vodou, přidáme cukr, trochu brandy a kolečka cibule.Pečeme v troubě asi 60 minut při 180 °C.Očištěnou kořenovou zeleninu uvaříme vcelku zvlášť a použijeme až při podávání.Ve smetaně rozkvedláme mouku, přidáme ji do výpeku z masa a krátce povaříme.Nakonec do omáčky vmícháme sardelovou pastu, omáčku propasírujeme, okořeníme a okyselíme.Podáváme s brambory, obložené vařenou nakrájenou zeleninou a ozdobené zelenou petrželkou.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME