Čínský steak dle Nigelly
(Ze internetových stránek "www.nigella.com/recipes", překlad a úprava DDK, leden 2009)
Suroviny pro dvě 2-4 osoby:
250 g zadního hovězího masa např. z kýty, na velmi tenké plátky asi 7 cm2 lžíce sójové omáčky3 lžičky kukuřičného nebo jiného škrobu1 stroužek česneku, nasekaný2 lžíce octa3 lžičky cukru6 lžic vody2 lžíce oleje
Postup přípravy:Na marinádu smícháme sójovou omáčku, kukuřičný škrob a česnek.Do marinády vložíme nakrájené maso a necháme ji v chladu působit 2-3 hodiny.V středně velkém hrnci (případně litinovém woku) svaříme ocet, cukr, vodu a olej.V případně nutnosti plamen zesílíme tak, aby po asi 10 minutách zůstalo odpařením na pánvi jen asi 1 cm kapaliny.Pokud se kapalina odpařuje příliš divoce zakryjeme raději hrnec pokličkou.Do velmi horkého zbytku kapaliny v hrnci (woku) přidáme najednou všechno maso i s marinádou.Pak stále promícháváme, dokud kousky masa pěkně nezhnědnou.Na talíři podáváme s vařenou rýží a ozdobené např. zeleninou uvařenou v páře.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME