Čínský steak dle Nigelly
(Ze internetových stránek "www.nigella.com/recipes", překlad a úprava DDK, leden 2009)

Suroviny pro dvě 2-4 osoby:
  • 250 g zadního hovězího masa např. z kýty, na velmi tenké plátky asi 7 cm
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžičky kukuřičného nebo jiného škrobu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 2 lžíce octa
  • 3 lžičky cukru
  • 6 lžic vody
  • 2 lžíce oleje

    Postup přípravy:
  • Na marinádu smícháme sójovou omáčku, kukuřičný škrob a česnek.
  • Do marinády vložíme nakrájené maso a necháme ji v chladu působit 2-3 hodiny.
  • V středně velkém hrnci (případně litinovém woku) svaříme ocet, cukr, vodu a olej.
  • V případně nutnosti plamen zesílíme tak, aby po asi 10 minutách zůstalo odpařením na pánvi jen asi 1 cm kapaliny.
  • Pokud se kapalina odpařuje příliš divoce zakryjeme raději hrnec pokličkou.
  • Do velmi horkého zbytku kapaliny v hrnci (woku) přidáme najednou všechno maso i s marinádou.
  • Pak stále promícháváme, dokud kousky masa pěkně nezhnědnou.
  • Na talíři podáváme s vařenou rýží a ozdobené např. zeleninou uvařenou v páře.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]