Srbská roláda ze svíčkové s dušenou zeleninou
(Z kalendáře "Evropská menu 2008", vydal Reda a.s. Praha v roce 2006)

  • Suroviny:
  • 1 kg hovězí svíčkové, na větší plát
  • 50 g prorostlé slaniny, na kostky
  • 1 cibule, na kostky
  • 1 pórek, nadrobno
  • 1-2 lusky zelené nebo červené papriky, na kostky
  • olej na smažení
  • 1 lžíce pikantního kečupu
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce kyselé smetany
  • zelená petrželová nať nebo zelený koriandr, nasekané

    Postup přípravy:
  • Na oleji na pánvi osmahneme slaninu a cibuli, přidáme pórek, papriky a dusíme 5-6 minut.
  • Osolíme, přidáme zelenou petrželku (koriandr), kečup a spolu podusíme dalších 5 minut.
  • Svíčkovou natřikrát nařízneme, rozložíme na plát a potřeme částí podušené zeleninové směsi.
  • Srolujeme jako roládu a upevníme převázáním nití.
  • Na pekáči nejdříve ze všech stran roládu prudce opečeme na oleji, aby se její povrch zatáhl.
  • Pak vložíme roládu s pekáčem do trouby předehřáté na 220°C a pečeme 20 minut.
  • Ve vypnuté troubě necháme roládu ještě 10 minut a pak je přeneseme na nahřátou mísu.
  • Zbytek podušené zeleniny zahustíme kyselou smetanou, osolíme a podáváme s nakrájenou roládou a např. brambory.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]