Srbská roláda ze svíčkové s dušenou zeleninou
(Z kalendáře "Evropská menu 2008", vydal Reda a.s. Praha v roce 2006)
Suroviny:
1 kg hovězí svíčkové, na větší plát50 g prorostlé slaniny, na kostky1 cibule, na kostky1 pórek, nadrobno1-2 lusky zelené nebo červené papriky, na kostkyolej na smažení1 lžíce pikantního kečupu100 ml zeleninového vývaru2 lžíce kyselé smetanyzelená petrželová nať nebo zelený koriandr, nasekané
Postup přípravy:Na oleji na pánvi osmahneme slaninu a cibuli, přidáme pórek, papriky a dusíme 5-6 minut.Osolíme, přidáme zelenou petrželku (koriandr), kečup a spolu podusíme dalších 5 minut.Svíčkovou natřikrát nařízneme, rozložíme na plát a potřeme částí podušené zeleninové směsi.Srolujeme jako roládu a upevníme převázáním nití.Na pekáči nejdříve ze všech stran roládu prudce opečeme na oleji, aby se její povrch zatáhl.Pak vložíme roládu s pekáčem do trouby předehřáté na 220°C a pečeme 20 minut.Ve vypnuté troubě necháme roládu ještě 10 minut a pak je přeneseme na nahřátou mísu.Zbytek podušené zeleniny zahustíme kyselou smetanou, osolíme a podáváme s nakrájenou roládou a např. brambory.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME